AMADA HOLDINGS kasvattaa omistusosuuttaan LKI Käldman Ltd:stä.AMADA HOLDINGS Co., LTD, joka on ollut Pännäisissä toimivan LKI Käldman Ltd:n osakas vuodesta 2009, nostaa nyt omistusosuutensa pedersöreläisyrityksestä 100%:iin. LKI on tämän myötä AMADA-konsernin suurin automaatioratkaisujen valmistusyksikkö Euroopassa.


Japanilaisen levyntyöstökoneita valmistavan yrityksen AMADA HOLDINGSin ja levyntyöstökoneiden automaatioratkaisuja toteuttavan LKI:n välinen yhteistyö on kasvanut 90-luvun puolivälistä lähtien. Huipennuksena tälle yhteistyölle AMADA HOLDINGSista tuli LKI:n osakas vuonna 2009.

AMADA HOLDINGSin päätös lisätä nyt investointejaan LKI:hin, on luontainen jatko yhteistyölle ja vahvistaa yrityksen asemaa sekä Euroopassa että maailmanmarkkinoilla.

”Tällaiset mahdollisuudet ovat jännittäviä henkilökunnalle ja yritykselle, mutta myös koko seudulle”, LKI:n toimitusjohtaja Greg Seymour toteaa. ”Olemme ylpeitä siitä, että AMADA päättää keskittää Euroopan automaatioratkaisujensa valmistuksen meille ja pidämme sitä tunnustuksena hyvin tehdystä työstä”. ”Toiminta jatkuu omistussuhteiden muutoksista huolimatta kuten ennenkin”, Greg toteaa. ”Johto ja työntekijämme jatkavat, samoin yhteistyö paikallisten toimittajiemme kanssa jatkuu”.

AMADAn Euroopan toimitusjohtaja Alan Parrott toteaa: ”Arvostamme LKI:n työskentelytapaa ja asiantuntemusta. Tällä sijoituksella varmistamme myös osaamisen saatavuuden tulevaisuudessa niin yrityksessä kuin seudullakin.

AMADA-konsernin perusarvot vastaavat pitkälti LKI:n omia arvoja. AMADA pitää tärkeänä pitkäaikaisten, molempia osapuolia hyödyttävien suhteiden rakentamista ja hoitamista, mikä on myös kaikkina vuosina ollut yksi LKI:n tärkeimmistä johtotähdistä. Tähän kuuluvat niin työntekijät, yhteistyökumppanit, toimittajat kuin paikallinen yhteiskunta sekä ympäristö.

AMADA-konserniin kuuluu nykyään maailmanlaajuisesti noin 90 yritystä ja 9 000 työntekijää. Pääkonttori on Kanagawan prefektuurissa Japanissa. LKI:sta tulee konsernin suurin automaatioratkaisujen valmistusyksikkö Euroopassa ja merkittävä osa AMADA:n Euroopan toimintaa.